ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Τετάρτη 28/07/2021 ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «νέο σχολείο», ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει. Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Σημάδεψαν τη ζωή μας από την προηγούμενη οικονομική κρίση και συνεχίζονται με τη νέα που είναι σε εξέλιξη.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ = ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ!

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συνδικαλιστών που οργάνωσαν τα σωματεία μας με σκοπό την οργάνωση της απάντηση της εργατικής τάξης, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.Στη σύσκεψη ήρθε εικόνα από τους χώρους των εμπορικών καταστημάτων και των σουπερμάρκετ, από τον κλάδο των τροφίμων & ποτών, από τους εργαζόμενους στην υγεία, τον επισιτισμό και τον τουρισμό, από τους μουσικούς και από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, των οποίων οι σπουδαστές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μάλιστα εκπρόσωπος των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παρουσίασε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, που σήμερα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, προσπέρασαν τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και τίμησαν αγωνιστικά, με απεργία τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και την παγκόσμια μέρα αγώνα της τάξης μας, κάτω από τα μπλοκ των σωματείων, με το σύνθημα: «Τα κέρδη τους-οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής».

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΦΑΓΕ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ χαιρετίζουν την απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ που συνεχίζεται αύριο με νέα 24ωρη. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στεκόμαστε στο πλάι σας, στην μάχη που δίνεται. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΦΑΓΕ για την άδικη απόλυση που έκανε και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στον όμιλο Φιλίππου όπου ανήκει η ΦΑΓΕ, όπως και η ΕΒΓΑ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι μπροστά στην ακόρεστη δίψα τους για μεγαλύτερα κέρδη.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσετο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Επιμένει στον εμπαιγμόμαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, αφού αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή διατύπωσε και διεκδίκησε το μαθητικό, γονεϊκό και εργατικό-λαϊκό κίνημα. Όσο ηεκπαίδευση, η υγεία και το μέλλον των παιδιών μας αντιμετωπίζεται σαν κόστος, όσο δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ


Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών
Χτες το βράδυ, προστέθηκε ακόμα ένας εργάτης στην τεραστία εργοδοτική λίστα των θυσιασμένων εργατών, στο βωμό του κέρδους!Θρηνούμε για τον άδικο χαμό ενός ακόμη συναδέλφου, κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο συνάδελφός, εντοπίστηκε νεκρός χθες το βράδυ, 9 Νοέμβρη, στην περιοχή της παλιάς Επιδαύρου, όπου εργαζόταν σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας. Η τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και η εντατικοποίηση των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά τα εργατικά "ατυχήματα" να έχουν ως κατάληξη το θάνατο των εργαζομένων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΙΧΘΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού του Συμβουλίου την Δευτέρα 22 Ιούνη και ώρα 3 μμ στο πνευματικό κέντρο στον Αστακό, με θέμα: «Την απόσυρση των σχεδίων για απολύσεις, που προτίθεται να πραγματοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε.»Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική. Μετά από τη συζήτηση που έγινε και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων γάλακτος τροφίμων & ποτών, τα μέλη του Σωματείου προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία πάνω στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου που ήταν:

• Να ζητηθεί συνάντηση εκπροσώπων των διοικητικών συμβουλίων, του Σωματείου, του Ε.Κ.Α. και της ομοσπονδίας Γ-Τ-Π, με την διοίκηση της επιχείρησης ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε., με αίτημα: την ανάκληση της ενημερωτικής απόφασης της επιχείρησης προς το Δ.Σ. του σωματείου, για απολύσεις των συναδέλφων φυλάκων.
• Την ώρα της συνάντησης να πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας σε όλη την επιχείρηση και συγκέντρωση στο χώρο του συσκευαστηρίου.
• Αν η διοίκηση της επιχείρησης δεν δεχτεί την ικανοποίηση του αιτήματός μας, θα προχωρήσουμε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία σε απόφαση που θα πάρει το Δ.Σ. του Σωματείου, και απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο του συσκευαστηρίου.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ BAKEHELLAS

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε εχθές 15 Ιουνίου 2020 στις εγκαταστάσεις τηςBAKEHELLAS στο Σχηματάρι (θέση Περιβόλι Μηλίου) με απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου. Βασικό αίτημα της στάσης εργασίας ήταν να επανέλθει το ωράριο που ίσχυε μέχρι πρότινος, δηλαδή με τους συναδέλφους να είναι χωρισμένοι σε τρεις βάρδιες, στις 6:00, στις 14:00 και στις 22:00.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κάθε συνάδελφος έχει το δικό του ωράριο το οποίο που πολλές φορές αλλάζει από συνάδελφο σε συνάδελφο μόνο μισή ώρα!!!
Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνονται επιπλέον και οικονομικά καθώς δεν μπορούν να φτιαχτούν γκρουπ για το πήγαινε-έλα στην δουλειά. Ορισμένοι συνάδελφοι που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, αναγκάζονται είτε να πηγαίνουν νωρίτερα από την ώρα που αρχίζει η βάρδια, είτε να τελειώνει η βάρδιά τους αλλά να περιμένουν κάποιον άλλον να σχολάσει για να φύγουν μαζί του, είτε τους πηγαινοφέρνουν τρίτοι με κόστος.
Αυτά τα καψώνια τα κάνει η εργοδοσία γιατί θέλει να επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στο άλλο εργοστάσιο της εταιρίας που βρίσκεται επίσης στο Σχηματάρι (θέση Παλαιοπαναγιά). Η εργοδοσία μαζί με τα καψώνια, για να χτυπήσει τις διεκδικήσεις, μεταφέρει παραγωγή και μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις στο Περιβόλι Μηλίου στην Παλαιοπαναγιά και ανέθεσε στη διευθύντρια του εργοστασίου που επικρατούν οι χειρότεροι όροι εργασίας, τη διεύθυνση και των δύο εργοστασίων!

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio