ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΚΟΣ

ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΒΙΚΟ
Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Σε νέα απόλυση προχώρησε η εταιρία εμφιαλώσεων «ΒΙΚΟΣ». Η εργοδοσία συνεχίζει να απολύει απροκάλυπτα τους «παλιούς» εργαζόμενους και να τους αντικαθιστά με νέους, πιο «φτηνούς» και «ευέλικτους».

Αξιοποιεί το νομικό οπλοστάσιο που της έχει χαρίσει η κυβέρνηση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για να μπορεί να εκβιάζει για ατομικές συμβάσεις, να απολύει όποτε θέλει, να προσλαμβάνει νέους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και χαμηλότερα μεροκάματα. Αυτός είναι ο δρόμος ο δικός τους για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Κάθε ευρώ παραπάνω στην τσέπη των εργοδοτών, είναι βγαλμένο από το τσάκισμα των εργατών. Αυτός είναι ο δρόμος τους για να απειλούν, να τρομοκρατούν, να έχουν εργάτες με σκυμμένο το κεφάλι. Ξέρουν πολύ καλά τα προβλήματά μας, την ανάγκη που έχουμε για το μεροκάματο, αξιοποιούν την τεράστια ανεργία που υπάρχει για να μας κάνουν να σκύψουμε ακόμα περισσότερο το κεφάλι.
Εργάτη, εργάτρια του Βίκου, θυμήσου! Το ΠΑΜΕ και το σωματείο, ακόμη και πριν την καπιταλιστική κρίση σε προειδοποιούσαμε για αυτά που θα έρθουν και σε καλούσαμε να οργανωθείς, να βάλεις πλάτη για να μην περάσουν.
Και τώρα σε ξανακαλούμε και σου λέμε ότι ο δικός μας δρόμος, ο μόνος δρόμος για να αποτρέψουμε τέτοιες ενέργειες είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα, ο δρόμος της οργάνωσης στο σωματείο μας και του συντονισμού με τους εργάτες των άλλων κλάδων. Μαζί με τους άλλους εργάτες του κλάδου, αυτούς του Χήτου, της Δωδώνης, του Νιτσιάκου να οργανώσουμε την πάλη μας, να ανακτήσουμε τις απώλειες των τελευταίων χρόνων, να ανακόψουμε τη νέα επίθεση που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, να ανοίξουμε το δρόμο για να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις.
Μην ακούς τις φωνές που λένε ότι «δε γίνεται τίποτα». Έχουμε όλοι, ο καθένας τη δική του ευθύνη. Τώρα ήρθε ή ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας. Να μην αφήσουμε να προστεθεί κι άλλος συνάδελφός μας στη λίστα των ανέργων του ΟΑΕΔ. Εμείς έχουμε τη δύναμη, γιατί χωρίς εμάς δεν εμφιαλώνεται ούτε ένα μπουκάλι.
Όλοι στη συγκέντρωση του σωματείου την Κυριακή 7 Δεκέμβρη και ώρα 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!