ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
(Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ48β & ΜΑΡΝΗΣ-ΑΘΗΝΑ)


Συνάδελφοι-σες
Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας
( εργολαβικοί, εποχικοί, ενοικιαζόμενοι, αντιπρόσωποι ) στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, την Κυριακή 16 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ.Α.
Να βάλουμε τους στόχους μπροστά στις εκλογές του Συνδικάτου, να συζητήσουμε πως θα ενισχύσουμε το Συνδικάτο μας, τη δύναμη μας, ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και πείσμα να δώσουμε τους αγώνες για τα δικαιώματά μας.
Να ορίσουμε όλοι μαζί εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές, την εκπροσώπηση για τη ΓΣΕΕ.
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

Οι βιομήχανοι και οι πολιτικοί τους υπηρέτες μας λένε ότι έρχεται η «ανάπτυξη» και η κρίση πέρασε.
Για να δούμε για ποιόν έρχεται η «ανάπτυξη» όπως και ποιος βγαίνει κερδισμένος από την κρίση?
Εργοστάσια έκλεισαν( ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΓΝΟ ) και οι βιομήχανοι επένδυσαν τα κεφάλαια τους αλλού για μεγαλύτερη κερδοφορία ενώ οι εργάτες έμειναν χωρίς δουλειά. Οι εργολαβοποιήσεις μεγαλώνουν στη διακίνηση ( ΜΕΒΓΑΛ, ΟΛΥΜΠΟΣ Αθήνας ) καθώς και εκεί οι εργαζόμενοι είχαν την ίδια τύχη, το δρόμο της ανεργίας. Παρά την κερδοφορία έγιναν μειώσεις μισθών σε ΕΒΓΑ, ΝΗΡΕΑ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, ΟΛΥΜΠΟ, ΚΡΕΝΤΙΝ, ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ,ΔΕΛΤΑ,3Α ενώ δεν εφαρμόστηκε ποτέ η σύμβαση του κλάδου σε ΝΟΥΝΟΥ και ΓΙΩΤΗ.
Για την κατάσταση ευθύνη έχουμε και μείς που δεν παλέψαμε όπως έπρεπε ανάλογα με την επίθεση που δεχτήκαμε από τους βιομήχανους, τις κυβερνήσεις και την ευρωπαϊκή ένωση, που είτε σκύψαμε το κεφάλι στην πίεση της εργοδοσίας, είτε δεν είχαμε τη συμμετοχή και την οργάνωση που επέβαλλαν οι καταστάσεις στις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες του Συνδικάτου μας.
Όσο μας βλέπουν χαλαρούς κυβέρνηση - ευρωπαϊκή ένωση θα συνεχίζουν την επίθεση στα δικαιώματα μας στο όνομα της ανάπτυξης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοβιομήχανων με φτηνότερα μεροκάματα, με νέες φοροαπαλλαγές κ.α.
Να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός ότι η επόμενη κυβέρνηση που παραμονεύει θα αλλάξει κάτι στη ζωή των εργατών προς το καλύτερο. Ήδη έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους στο ΣΕΒ, στην Ευρώπη και στην Αμερική και τσακώνονται για το ποιος θα γίνει ο καλύτερος διαχειριστής του συστήματος, δηλαδή πως θα κουμαντάρουν καλύτερα τη φτώχεια μας.
Επειδή οι εργάτες είναι περήφανοι δεν πρέπει να τρώνε κανένα παραμύθι από κανένα σωτήρα. Καλούμε όλους και όλες να γραφτείτε στο Συνδικάτο μας να έρθετε στην Συνέλευση μας για να καθορίσουμε όλοι μαζί από καλύτερο μετερίζι, τα επόμενα βήματα μας. Κανείς μόνος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ούτε υπάρχει περίπτωση να κερδίσει λίγο χρόνο παραπάνω ή να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του.
Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Για να κατοχυρώσουμε τουλάχιστον, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα( ωράρια, άδειες, επιδόματα, ασφαλείς συνθήκες εργασίας κ.α. ) για μια ζωή με αξιοπρέπεια και όχι στη φτώχια που μας καλούν να ζήσουμε για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι βιομήχανοι του κλάδου.
Ο μόνος νόμος που αναγνωρίζουμε είναι το δίκιο του εργάτη που δουλεύει καθημερινά για να ζήσει την οικογένειά του, να έχει δημόσιο σχολείο και δωρεάν βιβλία το παιδί του, δημόσιο νοσοκομείο και δωρεάν φάρμακα όταν αρρωστήσει και αξιοπρεπή σύνταξη όταν γεράσει.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.
Οργανώσου με τον διπλανό σου, οργανώσου στο Συνδικάτο.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio