ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Στο στόχαστρο του κυβερνητικού σχεδίου έχει μπει για το επόμενο διάστημα η κοινωνική ασφάλιση. Η ΝΔ αξιοποιεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πετσόκοψε συντάξεις, αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, εφάρμοσε τη λογική "όποιος έχει λεφτά θα έχει περίθαλψη" καθώς ο μακροχρόνια άνεργος δε μπορεί να κάνει εξετάσεις ή να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο αν δεν πληρώσει.
Η σημερινή κυβέρνηση το πάει ένα βήμα παραπέρα


Υιοθετώντας τα πρότυπα των ΗΠΑ, της Γερμανία, της Μ. Βρετανίας και άλλων "ανεπτυγμένων" χωρών καταργούν ολοκληρωτικά ότι είχε απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση που γνωρίσαμε. Δημιουργούν ένα ανταποδοτικό σύστημα ασφάλισης που θα εξωθεί τον εργαζόμενο στην ιδιωτική ασφάλιση. Ανάλογα με τα λεφτά που θα έχει να δώσει ο καθένας για ασφάλεια, θα είναι οι παροχές που θα έχει σε περίθαλψη, φάρματα, εξετάσεις.
Η διεθνής πείρα από τέτοια συστήματα δείχνει πως όπου έχουν εφαρμοστεί, οι εργαζόμενοι καταλήγουν με μηδαμινές παροχές υγείας, η περίθαλψη και η πρόνοια των παιδιών τους είναι ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος και φυσικά η σύνταξη είναι ένα άπιαστο όνειρο που αναγκάζει τους περισσότερους να δουλεύουν όσο ζουν.
Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τις τελευταίες δεκαετίες να διαλυθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας και έχουν κατακτήσει με το αίμα τους οι παππούδες μας. Δεν πρέπει να αφήσουν με περιορίσουν κι άλλο τις παροχές ασφάλισής μας, να μειώσουν κι άλλο τις εργοδοτικές εισφορές και τη συμμετοχή του κράτους. Τζογάρισαν τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο, άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, σκόρπισαν τα δικά μας λεφτά και τώρα μας πετάνε στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών!

ΩΣ ΕΔΩ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
• Πλήρης αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Την κατάκτηση και το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση δεν το παζαρεύουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio