ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Συναδελφισσες-συνάδελφοι
Η κυβέρνηση της Ν.Δ ετοιμάζεται να βάλει χέρι στο ασφαλιστικό σύστημα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλουν γρήγορα να ξεμπερδεύουν με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα, την ζωή στην πρέσα, τους αβάσταχτους φόρους και την υποταγή του εργαζομένου λαού στις συνεχείς απώλειες μισθού, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές ώστε να μην διαταραχτεί η επάνοδος στην κανονικότητα. Παράλληλα μένουν σταθεροί στους στόχους στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προωθώντας νέα μέτρα προστασίας τους, όπως φοροαπαλλαγές και απαλλαγή τους από την υποχρέωση τους σε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.


Η επίθεση στο ασφαλιστικό δεν είναι καινούργια, έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες.
Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης συνεχίζοντας την επίθεση από εκεί που την άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το έργο το έχουν ξαναδεί οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.
Τους ισχυρισμούς για «νέο ασφαλιστικό», για «βιώσιμο ασφαλιστικό» τους ακούγαμε και όταν ψήφιζαν τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου που ενσωμάτωσε όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές, πρόσθεσε νέα βάρβαρα χτυπήματα. Προετοίμασε το έδαφος για την σημερινή επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η παραμονή στην εργασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μειώσεων στις εργοδοτικές εισφορές (εισφορές που καταβάλλονται από τους εργοδότες και είναι μέρος του μισθού μας), αύξηση των ορίων ηλικίας σύνταξης και ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη.
Είναι η προστασία της ζωής του κάθε εργαζόμενου και της οικογένειας του.

Είναι η ασφάλιση των μικρών παιδιών, είναι τα εμβόλια τους, είναι τα φάρμακα όταν αρρωστήσουμε, είναι το επίδομα ασθένειας, είναι η προστασία της μητρότητας, είναι οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας.
Όλο αυτό το δημόσιο σύστημα που καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένεια του ετοιμάζονται να το διαλύσουν, θέλουν την απαλλαγή του κράτους από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης.
Το «νέο ασφαλιστικό» που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι παλιό και δοκιμασμένο.
Το σύστημα των «τριών πυλώνων», η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών όπως και της υγείας σε «ατομική υπόθεση», σε ένα διαρκές τζογάρισμα στα χρηματιστήρια είναι κάτι που ζουν στο πετσί τους εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις ΗΠΑ-ΕΕ και σε άλλες χώρες όπου αυτές οι ανατροπές έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια.
Το σύστημα των τριών πυλώνων που επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο Κατρούγκαλου, σημαίνει ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα, τα περίφημα «επαγγελματικά ταμεία» και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με έναν λεγόμενο «δημόσιο πυλώνα» που θα χρηματοδοτείται από την γενική φορολογία δηλαδή ένα επίδομα των 300 ευρώ.
Το πρώτο θύμα του νέου συστήματος είναι οι επικουρικές συντάξεις, τις όποιες η κυβέρνηση τις βάζει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Στο σύστημα αυτό ξέρεις τι θα δίνεις, δεν ξέρεις όμως τι θα πάρεις αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται «επενδυτές» και θα τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια.
Η πικρή πείρα της χρεοκοπίας μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα (Ασπίς Πρόνοια), ακόμα και διεθνών κολοσσών οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν τις συντάξεις τους και να βρεθούν χωρίς κανένα στήριγμα στα γηρατειά τους.
Το σκηνικό που στήνετε από την κυβέρνηση προετοιμάζει νέα δεινά για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.
Τα σχεδία της ολοκληρωτικής παράδοσης της κοινωνικής ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών μπορούν να ανατραπούν μόνο με τον κοινό αγώνα εργαζόμενων, συνταξιούχων σε συμμαχία με άλλα λαϊκά στρώματα με στόχο την δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές υγείας και πρόνοιας για όλους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio