ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΜΙΚΟΣ

Αυξάνει την παραγωγή του ο ΜΙΜΙΚΟΣ του ομίλου ΦΙΛΙΠΟΥ με τα 4ήμερα να συνεχίζονται παράλληλα με υπερωρίες!!! Όταν ξεκίνησε η κρίση με πρόφαση την μείωσης της παραγωγής και με το φόβο των απολύσεων ξεκίνησε 4ήμερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα 4ήμερα εφαρμόζονταν με ημερήσιες άδειες με την «συναίνεση» (;;;) των εργαζομένων όπως είχε δηλώσει η εταιρία στην επιθεώρηση εργασίας.

Το συνδικάτο μας είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι τα σχέδια του ΦΙΛΙΠΟΥ δεν είναι προσωρινά και για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται οργάνωση.
Σήμερα ο ΦΙΛΙΠΟΥ έχει ανεβάσει την παραγωγή του στα προ κρίσης επίπεδα ενώ απ' ότι φαίνεται θα ανέβει πολύ περισσότερο. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα έγιναν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Τα 4ήμερα συνεχίζονται με εξαίρεση στελέχη της επιχείρησης που με εντολές της Διοίκησης εργάζονται 5ήμερο για να παίρνουν ένα ξεροκόμματο παραπάνω ώστε να υλοποιούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,
η αγανάκτηση δεν πρέπει να οδηγήσει κανέναν εργαζόμενο στο να σηκωθεί να φύγει. Τέτοιες συνθήκες εργασίας θέλουν να επιβάλουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Η μοναδική επιλογή που συμφέρει τους εργαζόμενους είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανωθούν, μαζί με το συνδικάτο να βάλουμε εμπόδια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Μόνο αυτή η απόφαση μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και καμία άλλη.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio