ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΑΧΑΙΑΣ

 Συνάδελφοι - συναδέλφισες

Βρισκόμαστε μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης- Ε.Ε και εργοδοσίας σε όλα τα θέματα που αφορούν την εργατική λαϊκή οικογένεια. Η μακροχρόνια ανεργία κυρίως στους νέους φουντώνει. Χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται χωρίς επίδομα, χωρίς καμία βοήθεια. Το μέλλον μας η ζωή των οικογενειών μας δεν μπορεί να είναι με συσσίτια και στις ουρές των γραφείων του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων . Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους.


Το λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς. Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, οι εργολαβίες, οι επιδοτούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι ατομικές συμβάσεις, η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι οι βασικοί άξονες του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση.
Με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας προωθείται ακόμα πάρα πέρα η διάσπαση,το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων μπροστά στις ορέξεις της εργοδοσίας που με αποκλειστικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας φοβίζει, εκβιάζει με μισθούς πείνας, απολύει ελεύθερα ι δεν αποζημιώνει, καταργεί επιδόματα και δικαιώματα.
Ότι έχει απονείμει από το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα θέλουν να το παραδώσουν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της υγείας. Το ασφαλιστικό η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι συντάξεις μας αφορούν όλους, τους ανέργους , τους συνταξιούχους. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέο πετσόκομμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις πάρα πέρα περικοπές των παροχών στην υγεία στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τους ανέργους.

Κυβέρνηση, βιομήχανοι, Ε.Ε μας θέλουν τελείως απροστάτευτους φτηνούς και εκμεταλλεύσιμους να μας χρησιμοποιούν όποτε και όπως θέλουν αυτοί, προς όφελος της κερδοφορίας τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους. Ανάπτυξη που δεν χωράει τις δικές μας ανάγκες, ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα μας!
Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση οργανώνουμε την δράση μας μαζί με το ΠΑΜΕ για να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Ι )ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Το ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ..
2)ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣγΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Ουσιαστική προστασία των ανέργων
- Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Σταθερές εργασιακές σχέσεις - κατάργηση των εργολαβιών.
- Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.
- Όχι στον ΕΝΦΙΑ κσι την φοροληστεία.

                               Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τους ανέργους του κλάδου σε:
                                    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10π.µ
                                                       στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

- Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια µας.
- Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!
- Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα!

 

Όλες οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες και θυσία; Από τα πάνω! ποτέ και πουθενά δεν δόθηκε τίποτα από καμία κυβέρνηση. Υποχρεωθήκαν από την ταξική πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Δεν υπάρχουν σωτήρες.
Υπάρχουν όλες οι υλικές προυποθέσεις από την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον πλούτο που έχει παραχθεί να ζήσουμε με δικαιώματα και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio