ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΡΙΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ (ΝΟΥΝΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συνάδελφοι-συναδέλφισες το σωματείο μας χαιρετίζει την απόφαση της ομοσπονδίας μας και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στη συσπείρωση ανασυγκρότησης και οργάνωσης των Σωματείων του κλάδου.

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε αποφασιστικά στους πολιτικούς υπαλλήλους της Ε.Ενωσης, στην κυβέρνηση και στα μονοπώλια, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού δεν έχει άλλο σκοπό από το να εξοντώσει τα λαικά στρώματα. Η κυβέρνηση προχωρά στην απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μείωση συντάξεων, περικοπές στην υγεία και πρόνοια, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ιδιωτικοποιήσεις τομέων και κλάδων.
Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο για να χτυπήσουν την οργάνωση και δράση των συνδικάτων να δυσκολέψουν την απόφαση για απεργία και δίνουν το δικαίωμα της ανταπεργίας στους εργοδότες.
Στον κλάδο υπάρχουν σύγχρονα γκέτο, όπου επικρατεί τρομοκρατία και σιωπή, έχουμε μειώσεις μισθών, απολύσεις, εργολαβοποιήσεις, απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά, εργατικά ατυχήματα.
Οργιάζει η απλήρωτη εργασία και ανασφάλιστη εργασία μέσω δουλεμπορικών γραφείων.
Το σωματείο στέκεται απέναντι σε όλα αυτά.
Γι΄αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Ασπρόπυργο να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στις 11-10-2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Ώστε να αποφασίσουμε την συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που θα γίνουν το Σάββατο 4-10-2014 και ώρα 11.00 στην Ομόνοια, καθώς και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12.00 στο Σύνταγμα.
Διεκδικούμε
1) Υπογραφή νέων κλαδικών ΣΣΕ
2) Να σταματήσουν οι εργολάβοι (δουλεμπορία, γραφεία)
3) Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
4) Όχι στον ΕΝΦΙΑ και την φοροληστεία.
5) Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους ως βάση για αυξήσεις.

Ιούνιος 2021