ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΓΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες μαζί με τις οικογένειες τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η Πρωτομαγιά είναι το σύμβολο των αγώνων της τάξης μας, στην προσπάθεια της για ένα καλύτερο μέλλον για αυτήν και τα παιδιά της.

Είναι γραμμένη στην ιστορία με αίμα για αυτό και όποια προσπάθεια ωραιοποίησης της έως γιορτή των λουλουδιών ή αργίας πέφτει πάντα στο κενό.

Από τους ξεσηκωμένους εργάτες στο Σικάγο το 1886 έως μέχρι και τους σημερινούς ηρωικούς αγώνες όπως των Χαλυβουργών, αλλά και άλλων, αποδεικνύει ένα ζήτημα, ότι όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα υπάρχει και πάλη των τάξεων.

Σήμερα τα μονοπώλια εξουσιάζουν όλη την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Στόχος είναι να ξεπεράσουν την κρίση τους, πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Για αυτό έχουν τα κόμματα τους που στηρίζουν την Ε.Ε του κεφαλαίου τα ίδια τα μονοπώλια. Η επίθεση και στην φάση της όποιας ανάκαμψης θα φέρει νέα δεινά για εμάς καθώς είναι προαποφασισμένα νέα μέτρα.

Το δικό μας όπλο είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μας για να αποκρούσουμε την νέα επίθεση. Η συμμαχία της εργατιάς με την φτωχή αγροτιά, τους μικρούς εμπόρους, τους φοιτητές, τις γυναίκες. Η μεγαλύτερη συγκρότηση του εργατικού λαϊκού μετώπου στην γραμμή της σύγκρουσης και ρήξης θα απελευθερώσει νέες δυνάμεις και θα οδηγήσει την τάξη μας στην τελική νίκη, για να καρπωθούμε όλο τον πλούτο που παράγουμε.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΣΤΙΣ 09.30 Π.Μ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio