ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ που συνήλθε πρόσφατα στην Πράγα μεταφέρει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των μελών και φίλων της ΠΣΟ στην Ευρώπη, στον ηρωικό αγώνα που εδώ και δύο χρόνια οργανώνετε μέσα ενάντια στην στις μαζικές απολύσεις, στις πολιτικές των μεγάλων πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.


Σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο βιώνουν τις σκληρές συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, η οποία ολοένα και βαθαίνει ενώ το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές κορυφώνουν την επίθεση τους ενάντια στο εργατικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βάρβαρη επίθεση των μονοπωλίων και της ΕΕ. Ταυτόχρονα το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές με βασικό κριτήριο τη μεγαλύτερη κερδοφορία και την εκμετάλλευση μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους σε χώρες με χαμηλότερους μισθούς. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πολυεθνική εταιρεία της Κόκα Κόλα, σύμβολο του καπιταλισμού, όπου την χρονιά που είχε κέρδη εννιαμήνου 290 εκατομμύρια ευρώ, επέλεξε να μεταφέρει την παραγωγική διαδικασία στο εξωτερικό κλείνοντας τα εργοστάσια της στην Ελλάδα και αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους άνεργους.
Όταν οι εργαζόμενοι επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, η εταιρεία προχώρησε σε απειλές και εκφοβισμούς και σε ποινικοποίηση του αγώνα.
Ο αγώνας των απεργών εργαζομένων της Κόκα Κόλα δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, της αλληλεγγύης, της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της πίστης στο δίκαιο του αγώνα. Οι απεργοί που απεργούν δύο χρόνια τώρα παρά τα βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν , στηρίζονται στην αλληλεγγύη των συναδέλφων για την επιβίωση τους και με πίστη στο δίκιο τους οργανώνουν διάφορες μορφές δράσης όπως είναι το μποϋκοτάζ των προϊόντων της κόκα κόλα αυξάνοντας την πίεση προς την εταιρεία
Σας διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνετε και μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, της συσπείρωσης και του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να οικοδομηθεί ξανά η ελπίδα για μια διαφορετική πορεία.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio