ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια-ανεργία-μνημόνια

Απεργούμε, συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30πμ παραλία, ΑΛΙΒΕΡΙ 10πμ πλατεία, ΙΣΤΙΑΙΑ 10πμ πλατεία

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι ΣΣΕ στα επίπεδα του 2009


• Αποκατάσταση των σταθερών σχέσεων εργασίας, κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας
• Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά, οι ενοικιαζόμενοι, τα μπλοκάκια, να σταματήσουν οι εργολαβοποιήσεις στους χώρους δουλειάς
• Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας στον κλάδο, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
• Να σταματήσουν οι απολύσεις
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση της βασικής σύνταξης από 486 σε 600 ευρώ
• Μέτρα προστασία στους ανέργους. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ και όσο αυτή διαρκή.
• Όχι στη φοροληστεία. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%
• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία

Συνάδελφοι,
Η σημερινή κυβέρνηση κινείται στις ίδιες ράγες με την προηγούμενη. Ορκίζεται στον μονόδρομο της ΕΕ, στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι που περιέχουν εξακολουθούν να τσακίζουν τις ζωές μας φορτώνοντάς μας τις συνέπειες της κρίσης. Η τρόικα εξακολουθεί να είναι εδώ έστω και με άλλο όνομα. Το χρέος των κεφαλαιοκρατών εξακολουθεί να βρίσκεται στις πλάτες του λαού.
Νέα μέτρα ύψους 10 δις έρχονται. Αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές στην κοινωνική πρόνοια. Τα εργασιακά και το ασφαλιστικό είναι στο τραπέζι. Μελετάται ήδη κατάργηση και των τελευταίων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις. Καλούν το λαό από πατριωτικό καθήκον να πληρώσει τα χαράτσια ενώ χαρίζουν τα πρόστιμα στους επιχειρηματίες.
Ακόμα και τα ψίχουλα που έταξαν τα παίρνουν πίσω. Η επαναφορά του βασικού μισθού αφήνει έξω όλες τις κλαδικές συμβάσεις, γι' αυτό και δεν ανησυχεί τους βιομήχανους του κλάδου μας, αλλά έτσι κι αλλιώς έχει μετατεθεί για το 2016 και πάλι με ανταλλάγματα στους εργοδότες.
Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θεωρεί φτωχούς μόνο όσους είναι έτοιμοι να πεθάνουν την πείνα και τους πετάει ένα ξεροκόμματο, αφήνοντας στην απελπισία χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή αφαιρεί εκατοντάδες εκατομμύρια απ' τον ΟΑΕΔ και άλλους οργανισμούς για να αποπληρώσει δάνεια των πλουτοκρατών.
Οι μόνοι για τους οποίους έρχονται διευκολύνσεις είναι οι βιομήχανοι για τους οποίους θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος ενώ ετοιμάζονται κάθε είδους προγράμματα χρηματοδότησής τους. Γι' αυτό άλλωστε γίνονται και οι διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση και ρευστότητα για το κεφάλαιο.
Παράλληλα παίρνει την καινούρια του μορφή ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ενώ κρατάει το ίδιο περιεχόμενο. Καλεί την εργατική τάξη να στηρίξει τη κυβέρνηση, ενώ κάνει προτάσεις όχι για τα εργατικά δικαιώματα αλλά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Αυτός ο δρόμος οδηγεί τελικά στην υποταγή των σωματείων στην εργοδοσία, στην παραίτηση από δικαιώματα και κατακτήσεις, δήθεν για να σωθούν οι θέσεις εργασίας, που τελικά χάνονται και αυτές.
Στον κλάδο μας παρόλο που είναι απ' τους λιγότερο χτυπημένους απ' την κρίση η θέση των εργαζομένων συνεχώς χειροτερεύει. Σχεδόν παντού οφείλονται δεδουλευμένα, γίνονται μειώσεις μισθών, δεν καταβάλλονται υπερωρίες, εφαρμόζονται τετραήμερα και τριήμερα επικρατεί εντατικοποίηση και τρομοκρατία.
Την ίδια στιγμή αναπτύχθηκαν αγώνες σε μια σειρά από χώρους δουλειάς όπως στον Κελαϊδίτη, στο Ζούρα, στο Σκουλούδη, στο Νηρέα, που απέδειξαν πως εκεί που δώθηκε η μάχη υπήρξαν και μικρά ή μεγάλα αποτελέσματα ενώ σ' αυτές τις συνθήκες ιδρύθηκαν και σωματεία. Το σημαντικότερο είναι πως αναδεικνύεται ότι η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς στην πάλη απ' τα κάτω για τη διεκδίκηση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και όχι η ανάθεση σε κάθε είδους σωτήρες.
Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα
Κάνουμε πέρα τις δυνάμεις του συμβιβασμού, άμεσα απαιτούμε την ανάκτηση των απωλειών. Μαζικοποιούμε τα συνδικάτα μας ,με τέτοια γραμμή πάλης, μαζί με όλο το λαό αγωνιζόμαστε να γίνουμε κύριοι του πλούτου που παράγουμε.
ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30πμ παραλία, ΑΛΙΒΕΡΙ 10πμ πλατεία, ΙΣΤΙΑΙΑ 10πμ πλατεία

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio