ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) και της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ να προχωρήσουν σε μήνυση προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (EIYH)και μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ Σαλούστρο Δημόκριτο και το μέλος του ΔΣ της ΕΙΥΗ και του ΔΣ του ΕΚΗ Ξημεράκη Γιάννη, η οποία εκδικάζεται την Πέμπτη 3 Ιούνη. Στηρίζουμε την κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου την ίδια μέρα.

Οι εν λόγω συνδικαλιστές του ΔΣ του ΕΚΗ σέρνουν στα δικαστήρια δυο άλλα μέλη του ίδιου ΔΣ, καθώς όπως αναφέρουν «θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους!» από την δημόσια κριτική που άσκησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και άλλα σωματεία για τη στάση τους, τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.
Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ πρωτοστατεί στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσηςστο πρόσωπο των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, απελευθερώνει την εργασία την Κυριακή σε μία σειρά κλάδους, νομιμοποιεί την απλήρωτη υπερωρία, καταργεί το ΣΕΠΕ και βάζει χέρι σε όσες συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν απομείνει ακόμα όρθιες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις!
Αυτό που πραγματικά ενοχλεί κυβερνήσεις και εργοδοσία είναι η συνεπής αγωνιστική δράση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, όπως και άλλων σωματείων και συνδικαλιστών!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ !
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ !
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

Σεπτέμβριος 2021