ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΗΡΕΑΣ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ"

Συνάδελφοι,
Η διαδικασία της εκλογής υπάλληλου του μήνα είναι τακτική της εργοδοσίας για την υποταγή της συνείδησης των εργαζομένων. Προσπαθούν να περάσουν πως ο σωστός εργαζόμενος είναι αυτός που τα δίνει όλα για να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας. Όμως ο μοναδικός στόχος του κάθε εργοδότη είναι η αύξηση της κερδοφορίας του και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την εκμετάλλευση του εργαζόμενου.


Θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους παλεύοντας για τη «διάκριση» και ένα αστείο χρηματικό δόλωμα, να γίνουν λάστιχο, να τρέχουν απ' το πρωί ως το βράδυ προσπαθώντας να αυξήσουν την κερδοφορία, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι η επιχείρηση είναι και δική μας. Στην πραγματικότητα δικός μας είναι ο κόπος και δικό τους είναι το κέρδος. Ο πραγματικός στόχος είναι να παραιτηθούμε απ' τα δικαιώματά μας, να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα τελικά η εργοδοσία να απαιτεί όλο και πιο πολλά από εμάς. Αυτό το παρουσιάζουν σαν δικό μας συμφέρον, γιατί υποτίθεται πως το καλό της εταιρείας διασφαλίζει τις δουλειές μας, αλλά όταν η δουλειά βγαίνει με λιγότερους συνήθως έρχονται απολύσεις.
Επιπλέον ο «καλός» υπάλληλος δε συνδικαλίζεται, δεν απεργεί, δε διεκδικεί τα δικαιώματά του. Θέλουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα είναι αρεστός στους διευθυντές και να καρφώνουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούν να εμποδίσουν την ενότητά μας δημιουργώντας αντιζηλίες, γιατί όταν είμαστε διασπασμένοι μπορούν να μας ελέγχουν.
Να μην πέσει κανείς στην παγίδα
Να μην ψηφίσει κανείς για υπάλληλο του μήνα

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio