ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ

Η εργοδοσία του ομίλου "AVRAMAR" (πρώην "ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ"), συνεχίζει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό. Απολύει όποιον εργαζόμενο σηκώνει το ανάστημά του και οργανωμένα διεκδικεί να σταματήσει η επιβεβαιωμένη καταπάτηση δικαιωμάτων και ανθρώπινες–σύγχρονες συνθήκες εργασίας. Την Παρασκευή 7 Μαϊου ο όμιλος προχώρησε σε νέα εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης, μέλους του Συνδικάτου,χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος όσο αφορά τα εργασιακά καθήκοντα της συναδέλφου και αφού η εργοδοσία δεν κατάφερε να την οδηγήσει σε παραίτηση το προηγούμενο διάστημα. Η απόλυση έγινελίγες μέρες μετά την καταγγελία του Συνδικάτου μας για σημαντικές ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και για αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού,εργαζομένων στις εγκαταστάσειςσυσκευασίας της εταιρείας στη Νέα Επίδαυρο και ανακοινώθηκε απ' τονΔιευθυντήΑνθρώπινου Δυναμικού,κ. ΧατούπηΣωτήρη.

Φυσικά είναι προφανές το γιατί!Ο λόγος που απολύθηκε η συνάδελφος είναι γιατί έχει καθοριστική συμβολή στη δράση και τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας, ειδικά για τον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο!
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!
Ο μονοπωλιακός κολοσσός που έχει επιδοτηθεί με χρήματα από την φοροαφαίμαξητου λαού, έχει δεσμεύσεικαι εκμεταλλεύεται θαλάσσιες εκτάσεις,όχι μόνο δεν προέβη ως όφειλε, σε καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση με τον κορονοϊό και τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά αντίθετα αποκαλύπτοντας το στυγνό, αντεργατικό του πρόσωπο, προχώρησε σε ακόμα μία απόλυση.Την ίδια στιγμή διαφημίζει το σεβασμό των δικαιωμάτων, των ελευθεριών κτλ που άλλωστε είναι και προϋποθέσεις των επιδοτήσεων!
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που επιχειρεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα. Θέλει να ξεμπερδεύει με κάθεδικαίωμα των εργαζομένων,να πνίξει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης, να μην έχει στα πόδια της σωματεία και διεκδικήσειςκαι αυτόν τον στόχο είχε και η συγκεκριμένη απόλυση.
Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στην απολυμένησυνάδελφο και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η εταιρεία θα μας βρει οργανωμένα και μαχητικά απέναντί της με κάθε τρόπο. Δυναμικά, μαζικά θα διεκδικήσουμε πρώτα και κύριατην ανάκληση της τελευταίας απόλυσης, αλλά και όλων των προηγούμενων απολύσεων, διεκδικώντας παράλληλα σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, να μην καταπατούνται δικαιώματα.
Σε αυτό τον αγώνα καλούμε να συσπειρωθούν όλοι οι συνάδελφοι στο συσκευαστήριο για να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη μας. Τα ελάχιστα που έχουν διορθωθεί ή φτιαχτεί στην συγκεκριμένη μονάδα, δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη δράση μας και πολλά περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε.
Παράλληλα, καλούμε συνολικά τους εργαζόμενους του ομίλου σε όλη την χώρα να επιδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, σχεδιάζει την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή απλήρωτων υπερωριών,τα νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η αλληλεγγύη και η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία.
Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις επιθέσεις της εργοδοσίας, να ανακληθούν οι απολύσεις και να αποτραπούν νέες, να απαιτήσουμε και να κατακτήσουμε δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Ιούνιος 2021