ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ 2021 ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 10.00 ΠΜ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι το ΔΣ του Συνδικάτου έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς 6 Μάη.
Τιμάμε τους νεκρούς τις θυσίες και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες στο Σικάγο, των εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής, από τους αγώνες των καπνεργατών το 1936, από τους σύγχρονους αγώνες των ηρωικών χαλυβουργών στην Ελευσίνα το 2012, από τους αγώνες που έχουν δοθεί στον κλάδο μας όλα τα χρόνια.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.


Δεν είναι αργία όπως πρόσφατα την μετέφερε από κοινού η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις αργίες του Πάσχα.
Η πρωτομαγιά σηματοδοτεί τον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο την εκμετάλλευση της ίδιας της εργατικής τάξης στον βωμό του κέρδους των καπιταλιστών, των βιομηχάνων.
Η συγκεκριμένη ημέρα σηματοδοτεί την πάλη όλης της εργατικής τάξης στην χώρα μας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί την 10ωρη εργασία, ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζόμενων την ίδια την απεργία, νομιμοποιεί την απεργοσπασία, ποινικοποιεί τα συνδικάτα, τα σωματεία τους πρωτοπόρους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, θεσπίζει το ηλεκτρονικό μητρώο, επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία των σωματείων έτσι ώστε να αποδυναμώσει να τα απομαζικοποιήσει τα συνδικάτα χωρίς την φυσική παρουσία των εργαζόμενων στις συλλογικές διαδικασίες τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκμεταλλεύεται την πανδημία, σαρώνει πραγματικά ότι εργασιακό, εργατικό δικαίωμα, έχει απομείνει.
Πιστοί στις απαιτήσεις του ΣΕΒ των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας τους λύνει τα χέρια για να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση και να χτυπήσει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες το ταξικό εργατικό κίνημα.

Όλα αυτά τα χρόνια οι βιομήχανοι έχουν βοήθεια στην προσπάθεια τους από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων την πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν συνυπογράψει όλα αυτά τα αντεργατικά νομοθετήματα.
Τους ξεκαθαρίζουμε:
• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα
• Μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στα εργασιακά - εργατικά δικαιώματα
• Κάτω τα χέρια από το πενθήμερο – 8ωρο
Σύνθημα μας
Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ
ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ–ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio