ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΝΤΗ


• ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΩΝ (ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΥΡΑΣ, ΡΟΔΟΠΗ, ΚΛΙΑΦΑ)
• Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν την Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας μην αρκεστούν στις ...ελεημοσύνες των εργοδοτών.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία,
Εσείς γνωρίζεται καλύτερα από όλους ότι πίσω από τη βιτρίνα και τον παράδεισο που θέλουν να παρουσιάσουν οι εργοδότες σας, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι εν λόγω εργοδότες είναι πρωταθλητές :
 ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
 ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ .
 ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ....ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥΣ!


Οι εν λόγω εργοδότες όπως είναι γνωστό, τον Δεκέμβριο του 2011, αμέσως μόλις η τότε κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με πρωτοφανή βιαιότητα και μεθόδευση, μείωσαν τους μισθούς των εργαζομένων από 20% έως και 53% το μήνα ανάλογα με τις ειδικότητες και την προϋπηρεσία του καθένα. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων με παλαιότερες συμβάσεις σιγά σιγά είτε απολύθηκαν, είτε εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, ή αποχώρησαν από μόνοι τους μη αντέχοντας τις συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει οι εν λόγω εργοδότες. Η αντικατάστασή τους έγινε με ακόμα πιο φτηνό εργατοτεχνικό προσωπικό. Στα εννέα χρόνια από τότε, υπολογίζεται ότι μόνο από τις μειώσεις μισθών, οι εργοδότες κέρδισαν πάνω από 40 εκατομμύρια...
Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα στον όμιλο των αδελφών Σαράντη, που έχει τεράστια κέρδη, το 80% περίπου των εργαζομένων, δυσκολεύεται να τα βγάλουν πέρα. Οι εργοδότες κολυμπάμε στα πλούτη Και οι εργαζόμενοι στη φτώχεια. Και αυτή η σκληρή πραγματικότητα δεν θα αλλάξει με τις ελεημοσύνες των εργοδοτών, που τις εφαρμόζουν εδώ και κάποια χρόνια, αλλά με την επαναφορά τουλάχιστον των κλαδικών συμβάσεων, και όλων των κατακτήσεων πριν το 2012.
Ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία όπως και γενικά ο κλάδος των Τροφίμων στη χώρα μας, την περίοδο της οικονομικής κρίσης 2009 – 2017 όχι μόνο δεν γνώρισε κρίση αλλά είχε αύξηση κερδών. έκανε νέες επενδύσεις σε Βουλγαρία – Ρουμανία και εξαγόρασε τα εργοστάσια ΡΟΔΟΠΗ στην Ξάνθη και ΚΛΙΑΦΑ στα Τρίκαλα, τα νερά ΔΟΥΜΠΙΑ παράλληλα στους εργαζόμενους, εφάρμοζε τα μνημονικά μέτρα και πετσόκοβε τους μισθούς και τα δικαιώματα τους, αυξάνοντας παραπέρα την κερδοφορία του. Έτσι για παράδειγμα, ο όμιλος από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις που καταθέτει, έχει την τελευταία 5ετία μονάχα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 87.289.000 €, το 2020 ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια € τζίρο και την ίδια στιγμή στον όμιλο η πλειοψηφία από τους 1.400 εργαζόμενους αμείβεται με 650 € μικτά.
Η τακτική τους να μοιράζουν κάποια ψίχουλα από την κλεμμένη υπεραξία , δεν έχει στόχο να βελτιωθεί η ζωή σας, αλλά να βελτιώσει την εικόνα τους στην κοινωνία και κυρίως να προωθήσουν το νέο εργασιακό τοπίο στην ...εποχή της «ανάπτυξης» σε όλη τη χώρα όπου οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με μισθούς πείνας, δεν θα μιλάνε, δεν θα διεκδικούν αλλά θα περιμένουν τον φιλότιμο και ...κουβαρντά εργοδότη τους να δώσει τίποτα από το «περίσσευμα» του για να πληρώσουν, το ενοίκιο η το ρεύμα που έχει λήξει, και δεν τους φτάνει ο μισθός για να το πληρώσουν.
Και επί πλέον ακόμα και ο τρόπος που μοιράζουν αυτά τα ψίχουλα δείχνουν την σκοπιμότητά τους, αφού η ...μοιρασιά δεν γίνεται με κάποιο δίκαιο τρόπο αλλά τη μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι «εκλεκτοί» και τα στελέχη, ενώ στην πλειοψηφία των εργαζομένων που ματώνουν για να δημιουργηθούν τα τεράστια κέρδη, τους δίνουν τα ψίχουλα. και σε αρκετούς εργαζόμενους που προφανώς δεν είναι ...αρεστοί στους διοικούντες, δεν τους δίνουν καθόλου.
Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων - Ποτών νομού Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να μη «μασήσουν» με τα ...κόλπα και τα ψίχουλα που τους δίνουν οι εργοδότες και να παλέψουν για σταθερούς μισθούς και δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους.
Οι εργαζόμενοι του ομίλου πρέπει να απαιτήσουν άμεσα:
• ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012.
• ΕΠΙΔΏΜΑΤΑ τριετιών, πτυχίων και ειδικοτήτων, θέσης, ανθυγιεινών, παιδιών, μετακίνησης από και προς την εργασία, κ.λ.π.)
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί από όλους, ότι η τεράστια κερδοφορία των επιχειρήσεων, οφείλεται πρώτα από όλα στη δική τους εργασία και έχουν όλο το δικαίωμα να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Δηλαδή να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους με αξιοπρέπεια από την εργασία τους.
Αυτά βέβαια δεν πρόκειται να τους τα 'προσφέρουν' από μόνοι τους οι εν λόγω εργοδότες όπως και το σύνολο των εργοδοτών στη χώρα μας. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά όλοι οι εργαζόμενοι για να τα ξανακερδίσουμε.
Χρειάζεται να οργανωθούμε και να δυναμώσουμε το συνδικάτο μας, να υπερασπισθούμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας.
Είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι των παραπάνω εργοστασίων, να ενώσουν τη δύναμή τους με τους εργαζόμενους του κλάδου μας, να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα στη χώρα μας που παλεύει και διεκδικεί όλα τα παραπάνω καθώς και τον πλούτο που οι ίδιοι με τον ιδρώτα τους παράγουν.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio