ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΒΓΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Από σήμερα Δευτέρα 13/09 η κυβέρνηση εφαρμόζει τα νέα μέτρα για την πανδημία που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να εισέλθουν στον χώρο εργασίας θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον COVID-19, αλλιώς δεν θα μπορούν να εισέλθουν χάνοντας έτσι το μεροκάματο. Θα πρέπει να πραγματοποιούν ένα rapid τεστ την εβδομάδα σε διαγνωστικό κέντρο με κόστος 10 ευρώ, το οποίο θα το πληρώνουν από την τσέπη τους. Δηλαδή 40 ευρώ τον μήνα, χρήματα που δεν περισσεύουν από κανέναν. Ουσιαστικά τα μέτρα της κυβέρνησης στόχο έχουν τον εξαναγκασμό των πολιτών ώστε να κάνουν το εμβόλιο.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST

Με το τέλος της διάθεσης δωρεάν selftest αρκετοί συνάδελφοι θα αναγκαστούν να δαπανήσουν σημαντικό ποσό για πραγματοποίηση rapidtest.
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν φυσιολογικό επειδή δήθεν είναι δική τους ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο φόβος μεγάλου αριθμού εργαζομένων, πηγάζει πρώτα και κύρια από την αναξιοπιστία εργοδοτών, κυβέρνησης και φαρμακευτικών εταιρειών. Αντί λοιπόν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ας φροντίσουν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και την πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από το θέμα. Ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν είναι πανάκεια και δεν φτάνει από μόνος, του χωρίς άλλα μέτρα.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15/09/2021 18:30 – ΚΤΙΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συνεχίζουμε την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας
Στηρίζουμε την κινητοποίησή τους στην περιφέρεια την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00

Το σωματείο μας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, μαζί με τα σωματεία Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και Συνδικάτο Μετάλλου Ν.Ευβοίας, από τη πρώτη στιγμή της καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια καλέσαμε σε οργάνωση της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους, σε στήριξη του αγώνα για να μείνουν στον τόπο τους.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENICQUALITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι σύμφωνα με νομοθεσία, όποιος συνάδελφος είναι ανεμβολίαστος από τη Δευτέρα 13/9 για να εισέλθει στο χώρο εργασίας θα πρέπει να προσκομίζει βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον covid19. Ζητάμε να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων για αυτούς τους ελέγχους και να μην αποτελέσει η πανδημία άλλοθι για επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα ή καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτοί οι έλεγχοι να διενεργούνται στο χώρο δουλειά, όπως έχει ξαναγίνει, με οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας.

Περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Η περίοδος που προηγήθηκε σημαδεύτηκε από πυκνές εξελίξεις και ένταση της επίθεσης στην ζωή και στα δικαιώματά μας. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο από την πολιτική που βάζει τις ανάγκες μας στην μέγγενη του κριτηρίου «κόστους κι οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με τον Νόμο Χατζηδάκη χτυπήθηκε το 8ωρο με την καθιέρωση της 10ωρης εργασίας , μετατράπηκε η Κυριακάτικη αργία σε σπάνια εξαίρεση. Καταργήθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και θεσμοθετήθηκε η απελευθέρωση των απολύσεων. Με την τηλεργασία επιβλήθηκε η δουλειά χωρίς όρια και παράλληλα μπήκαν νέα εμπόδια στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων και των σωματείων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, προχθές ψήφισαν νομοσχέδιο που παραδίδει τα αποθεματικά της Επικουρικής Ασφάλισης στο τζογάρισμα και στα αρπακτικά των ασφαλιστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TRADELINK

Εχθές 1/9/2021 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπροσωπείας του Συνδικάτου στα γραφεία της εταιρείας TradeLink στην Κηφισιά, εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρέχοντας της προσωπικό στο τμήμα των πωλήσεων, για να σταματήσει άμεσα το σχέδιο της εταιρείας για την απόλυση όλων των εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου. Η TradeLink εκβιάζει ωμά τους εργαζόμενους της, απαιτώντας από αυτούς να υπογράψουν εθελουσία αποχώρηση για να λάβουν «μπροστά» εφάπαξ από την εταιρεία ποσό που αντιστοιχεί με το ποσό που θα ελάμβαναν από το ταμείο ανεργίας στο σύνολο του συν την αποζημίωση που δικαιούνται αν είχαν απολυθεί ή στην περίπτωση που δεν υπογράψουν, να απολυθούν με προειδοποίηση και να χάσουν τη μισή αποζημίωση.

Περισσότερα...

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑΤην ώρα που ο λαός της περιοχής μαζεύει τα κομμάτια του από τις μεγάλες πυρκαγιές που συνέβησαν στη Βόρεια Εύβοια, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, γεγονός που οφείλεται στη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί τη πρόληψη από τη φωτιά και τη πλημμύρα μη επιλέξιμο κόστος , η επίθεση στα δικαιώματα του λαού συνεχίζεται.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Την προηγούμενη Πέμπτη, στις 26 Αυγούστου, στην πλατεία της Πρόνοιας, στο Ναύπλιο, το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», πήρε σάρκα και οστά μέσα από το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν τα σωματεία της Αργολίδας. Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών έκανε πράξη την ολόπλευρη ταξική αλληλεγγύη. Η διοργάνωση του φεστιβάλ είναι η ταξική – εργατική απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της εκκλησίας και όλων αυτών των παρασίτων και των «εργαλείων» τους.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio