ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4/2014

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου στο Γάλα, στα Ποτά και στα Τρόφιμα, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη και στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

• Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον Κλάδο ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας (εργολαβικοί, ενοικιαζόμενοι κ.α. )
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και των ενοικιαζόμενων-εργολαβικών εργαζόμενων. Να έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με τις εταιρείες οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες στη δουλειά. Να αμείβονται με τις Κλαδικές Συμβάσεις όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς τον απαράδεκτο διαχωρισμό με βάση την ηλικία(586-511€) αλλά και οι ενοικιαζόμενοι και οι εργολαβικοί.

Συναδέλφισσες-οι

Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι-να ανασυνταχτούμε τώρα.

Θέλουν να τα αρπάξουν όλα, ότι έχει μείνει από τα δικαιώματα μας. Στον κλάδο η κατάσταση παρά την μεγάλη επίθεση που δεχόμαστε με απλήρωτη εργασία(ΚΑΝΑΚΙ 2 μήνες, ΜΕΒΓΑΛ 5 μήνες), μειώσεις μισθών(ΕΒΓΑ ως 15%, ΝΗΡΕΑΣ ως 11%), εκ περιτροπής εργασία(ΦΑΓΕ 4ήμερο στο Αμύνταιο και στην αποθήκη στην Μεταμόρφωση), εργολαβοποιήσεις τμημάτων μέσω των οικιοθελών απολύσεων(ΑΜΣΤΕΛ-ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ,ΠΕΠΣΙ,ΟΛΥΜΠΟΣ κ.α), την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και ένταξη όλων των κατακτήσεων που απορρέουν σαν «οικιοθελής παροχή»(σε ΔΕΛΤΑ-ΝΙΚΑ κ.α) είναι ανάγκη όσο ποτέ η υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων που θα εντάσσει όλες τις ειδικότητες του κλάδου αλλά και τις σχέσεις εργασίας, του κομματιού των συναδέλφων που είναι ακόμη περισσότερο εκμεταλλευόμενοι μιας και οι νέες μορφές επεκτείνονται, εργαζόμενοι αμείβονται με πολύ χαμηλότερους μισθούς, χωρίς δικαιώματα, σε μερικές των περιπτώσεων μπορεί και ανασφάλιστοι.

Όλοι μαζί μπορούμε να οργανωθούμε, στα Κλαδικά Συνδικάτα, και στα Επιχειρησιακά,να ορθώσουμε το ανάστημα μας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, να γυρίσουμε την πλάτη στις δυνάμεις που πρόσκεινται στην ηγεσία της ΓΣΕE που για μια φορά ακόμα υπονομεύουν την Απεργία που οι ίδιοι αποφάσισαν, έχοντας σκοπό την απογοήτευση των εργαζόμενων.

Συναδέλφισσες-οι

Καμιά υποχώρηση-καμιά ανοχή στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας και ανακούφιση των εργαζομένων. Ήδη παίρνουν νέα μέτρα που θα συρρικνώσουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα μας με νέα βάρη και περικοπές στους μισθούς μας.

Χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους βιομήχανους με τη μείωση της «ασφαλιστικής εργοδοτικής εισφοράς» και μειώνουν την χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού στο ΙΚΑ. Αυτό θα σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Όλοι γνωρίζουμε πως βοηθούν οι συνταξιούχοι τις νέες οικογένειες και τι πλήγμα θα δεχτούν όχι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι άμεσα.

Θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, πετσοκόβοντας κι άλλο τους μισθούς, καταργώντας τις τριετίες, με απώτερο στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ενώ σχεδιάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων που σημαίνει την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη! Όλα αυτά είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα και απορρέουν από την Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις που είτε συμφωνούν με τα μνημόνια, αλλά και τους «αντιμνημονιακούς» που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν και τάζουν ότι δήθεν θα επαναφέρουν τους μισθούς και τα δικαιώματα στα προηγούμενα επίπεδα . Να μην επαναπαυθεί κανείς εργαζόμενος, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολιτικές που βρίσκουν συμμάχους την κυβέρνηση τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.

Έχουμε ευθύνη όλοι μας που πρέπει να αναλάβουμε, να μην περιμένουμε κάποιους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Να βγάλουμε συμπεράσματα για τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και που πρόσφατα υπέγραψαν την κατάπτυστη νέα εθνική ΣΣΕ των 586 ευρώ και που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, καθώς αυτή σημαίνει νέα επίθεση σε βάρος μας.

Συναδέλφισσες-σοι

Τώρα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση ανασύνταξης του κινήματος μέσα από νέες εγγραφές στα Κλαδικά Συνδικάτα και στα Επιχειρησιακά Σωματεία, να ζωντανέψουμε με τη συμμετοχή και τη δράση μας, τις δραστηριότητες των Σωματείων και των Συνδικάτων να γίνουμε εμείς αυτοί που θα παίρνουμε στα χέρια μας τις αποφάσεις και την κλιμάκωση των αγώνων, για την δικιά μας ζωή, των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις, Συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις μαζικά για τη συμμετοχή στην Απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΒΑΘΗΣ.

Ιούνιος 2021