ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΖΟΥΡΑ


Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, παρουσία αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ. Στη συνέλευση αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με δυνατότητα κλιμάκωσης σε 48ωρη και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου να ορίσει την ημερομηνία που θα γίνει. Τα αιτήματα είναι να ακυρωθούν οι απολύσεις, να πληρωθούν οι 3,5 μισθοί, να βγουν οι κάμερες, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας, να επανέλθει το δρομολόγιο του λεωφορείου, να υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση (ΣΣΕ).


Είναι σημαντικό να αναπτυχθούν κοινοί αγώνες για αυτά τα κοινά προβλήματα. Τα ίδια ή παρόμοια αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία. Εδώ πρέπει να φανεί η ενότητα του κλάδου της εργατική τάξης. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία των εργοδοτών που εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν έτσι, με το επιχείρημα ότι θα κλείσει η επιχείρηση. Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειες μας είναι να αποφασίσουμε να αντισταθούμε ενάντια στους δυνάστες μας, τα μονοπώλια.
Γι΄αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην πτηνοτροφία αλλά και στον κλάδο σε όλη την χώρα να ενισχύσουν το μέτωπο της οργάνωσης και του αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να δείξουν έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη με οποιοδήποτε τρόπο αποφασίσουν. Πρώτα και κύρια αν την ημέρα της κινητοποίησης ο «ΖΟΥΡΑΣ» στείλει την παραγωγή σε άλλη πτηνοτροφική επιχείρηση, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν απόφαση και να αρνηθούν να την εκτελέσουν. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στις 20/12/2012, όταν τους ζήτησαν να βγάλουν παραγωγή για λογαριασμό των ΒΟΚΤΑΣ – ΜΑΖΑΡΑΚΙ – ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ Ε.Π.Ε. την ημέρα που οι εργαζόμενοι εκεί είχαν απεργία. Η συνέλευση τμήματος πήρε ομόφωνη απόφαση ότι "ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ".
Για αυτήν την κατάσταση μεγάλες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις μαζί με την τελευταία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί γνωρίζουν την κατάσταση. Όχι απλά δεν κάνουν τίποτα, αλλά ετοιμάζουν και νέα μέτρα για να τσακίσουν τις ζωές μας με νέους φόρους, μειώσεις, κατασχέσεις.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio