ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2015

Απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες περιπτώσεις περίπου ένα χρόνο, είναι οι συνάδελφοι στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.
Την ίδια στιγμή η εργοδοσία συγχωνεύεται με άλλες εταιρίες, άλλες τις απορροφά ενώ έχει ιδρύσει και άλλες εταιρίες ιδίων συμφερόντων!!! Τέτοια περίπτωση είναι η εταιρία ECOFEED της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τον ίδιο πρόεδρο και αντιπρόεδρο με αυτό στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες!!! Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και άλλα σενάρια όπως η εξαγορά των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών από άλλη μεγάλη ανταγωνίστρια εταιρία του κλάδου.

Αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων, αλλά και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα των συναδέλφων, όπως η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ανεξάρτητα ποιος θα έχει τη ιδιοκτησία της εταιρίας.
Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η αγωνιστική ετοιμότητα και ενότητα όλων των συναδέλφων. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μεγάλη απόδειξη για αυτό είναι το γεγονός ότι μετά τις κινητοποιήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία, σε πολλές μονάδες του ομίλου, για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συνάδελφοι πληρώνονται!!! Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα είναι ανάγκη να οργανωθούν όλοι σε όλη την Ελλάδα.
Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 γίνεται δικαστήριο από το οποίο οι τωρινοί ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών προσδοκούν να κερδίσουν για λογαριασμό τους ότι περισσότερο μπορούν. Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπλοκή σε αυτά τα επιχειρηματικά παιχνίδια, αλλά αντίθετα εκεί την ημέρα να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα στην εργοδοσία.
Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την ίδια ημέρα με το δικαστήριο, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 για όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών σε όλη την Ελλάδα. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα βοηθήσει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Ώρα έναρξης της απεργίας ορίζεται η 12:00 βραδινή της 20ης προς ξημέρωμα 21ης Μάη. Αν η βάρδια ξεκινάει από 10:00 ή 11:00 το βράδυ της 20ης Μάη τότε η απεργιακή θα αρχίζει με την έναρξη της βάρδιας.

Ιούλιος 2021