ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη νέα μαζική δολοφονία εργατών στο Μπαγκλαντές, όπου δεκάδες εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη, 8 Ιούλη, στο εργοστάσιο τροφίμων της Hashem Food and Beverage στην πόλη Ρουπγκάνι, κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα. Σε μια ακόμη εργασιακή γαλέρα, από τις αμέτρητες που διατηρούν οι πολυεθνικές στην συγκεκριμένη χώρα, που κάθε χρόνο μετράνε νέους νεκρούς εργάτες σε παρόμοια εργοδοτικά εγκλήματα. Αυτή η κατάσταση φέρει και τη σφραγίδα της ΕΕ και της διείσδυσης των ευρωπαϊκών ομίλων με συμφωνίες προτιμήσεων που έχουν υπογράφει όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ

 

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα σωματεία μας και όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομοσπονδίας για οικονομική ενίσχυση μέσω λαχειοφόρου αγοράς που έγινε τους μήνες Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2021. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε όπως είχε οριστεί στα γραφεία της ομοσπονδίας παρουσία σωματείων και συναδέλφων. Οι λαχνοί που κερδίζουν τα δώρα είναι οι παρακάτω:

1. Νούμερο 15289 1 τηλεόραση 55 ιντσών.
2. Νούμερο 16193 1 κυνηγετική καραμπίνα αξίας 1000 ευρώ.
3. Νούμερο 06375 3 διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πλήρες διατροφή για 2 άτομα.
4. Νούμερο 20157 1 laptop (φορητός υπολογιστής).
5. Νούμερο 11398 1 αεροπορικό εισιτήριο ale retour σε χώρα της Ευρώπης ή της Ασίας.
6. Νούμερο 02084 1 αεροπορικό εισιτήριο ale retour σε χώρα της Ευρώπης ή της Ασίας.

Tα σωματεία μας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να επικοινωνήσουν με την γραμματεία μας, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραλάβουν τα κληρωθέντα δώρα.

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΟΙ ΑΣΧΡΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ PFS (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOOD SERVICE) ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση της ομοσπονδίας καταγγέλει την εταιρεία PFS (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOOD SERVICE) η οποία επέδωσε εξώδικο προς την αναπληρωτή γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν Λάρισας. Το εξώδικο αναφέρει την συμμετοχή της συναδέλφισας στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) με θέμα «ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ». Η εν λόγω εταιρεία ζητάει με το εξώδικο να υπογράψει δήλωση μετάνοιας η συνάδελφος, ότι όσα ανέφερε στην διαδυκτικακή εκδήλωση δεν αφορούν την εταιρεία PFS. Η συναδέλφισα αναφέρθηκε γενικώς για τον κλάδο και δεν αναφέρθηκε καν στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Περισσότερα...

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η 8η Μάρτη είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. 111 χρόνια από την καθιέρωση της 8η Μάρτη σαν Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκα μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες του κλάδου μας αντιμέτωπες με την εργασιακή ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων Υγείας, την αύξηση των περιστατικών βίας σε συνθήκες εγκλεισμού, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ HEINEKEN

H Ομοσπονδία καταγγέλλει την απόφαση της Heineken να απολύσει 8.000 εργαζόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου, στις οποίες δραστηριοποιείται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο και απαιτούμε από την πολυεθνική να μην προχωρήσει στις απολύσεις και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας και της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο ξέσπασμα της οποίας ο COVID-19 λειτούργησε ως καταλύτης, η Heineken αποφάσισε να φορτώσει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους της και να απολύσει το 10% του παγκόσμιου προσωπικού της. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση και δεν πρέπει να την πληρώσουν με τις θέσεις εργασίας τους.

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΝΩΓΙΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΑΓΟΣ)

 Η διοίκηση της ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας, για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου μας Ανωγιάτη Παναγιώτη (Πανάγος), στην γυναίκα του Σταυρούλα και στα παιδιά του Μαρία και Γιώργο. Ο συνάδελφος Ανωγιάτης Παναγιώτης ξεχώριζε για την αγωνιστικότητα του, την αυταπάρνιση του, το ήθος του, την καλοσύνη του, ήταν μπροστάρης και μαχητής σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες της ομοσπονδίας και ευρύτερα του ταξικού εργατικού κινήματος.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε μας.

Περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ή ΑΝΑΚΑΜΨΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΕΠΩΔΥΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες
Όλο το προηγούμενο διάστημα η Ομοσπονδία και τα ταξικά συνδικάτα που είναι στην δύναμη της δεν ανέστειλαν τον αγώνα, καλώντας τους εργαζόμενους από την πρώτη στιγμή να μείνουν δυνατοί, να μην υποκύψουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να επιβάλουν γενικό σιωπητήριο. Αντίθετα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας και του εισοδήματος μας.
Οι τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, η χρόνια υποχρηματοδότηση της Υγείας και Πρόνοιας εμφανίζονται με τραγικό τρόπο σήμερα. Το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης προσπαθεί να κρύψει την τραγική ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ για την εξέλιξη της πανδημίας και να φανερώσει την διαχρονική επιδίωξή τους: την μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio