ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Αγωνιστικά και με δυνατά συνθήματα «υποδέχτηκαν» τα μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη την Κυριακή 6/6, στο νοσοκομείο Ναυπλίου, διατρανώνοντας ότι «η δωρεάν Υγεία δεν παζαρεύεται με αγώνες, κατακτιέται και σιγουρεύεται» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και παιδεία, και όχι για καταστολή και τρομοκρατία».
Ο κ Β. Κοντοζαμάνης, βρέθηκε στο νομό για κυβερνητικές φιέστες και «εγκαίνια»... και για να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι παραμένουν εκτός κυβερνητικών προτεραιοτήτων οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση του επικουρικούπροσωπικού και η ενίσχυση των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας του νομού με τις αναγκαίες ΜΕΘ.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

 
Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!
Μετά από πολύ καιρό αφωνίας και απραξίας για τα ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους και το λαό μας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε, καλώντας σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τον «εορτασμό της Πρωτομαγιάς»!
Ας μην τους «αδικούμε», όμως! Όλο αυτό το διάστημα, που οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, παλεύουν απέναντι σε εργοδοσία και την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων προστασίας, για να μη γίνονται οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς του κορονοϊού, που αγωνίζονται για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ορών εργασίας ενάντια στην εργοδοτική και κυβερνητική επέλαση και την καταστολή, αυτή η ηγετική ομάδα είναι πολύ απασχολημένη και δραστήρια στο διάλογο με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Οι συνάδελφοι ρητινοκαλλιεργητές βρίσκονται για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες και την πολιτική της κυβέρνησης. Η πρόσφατη κακοκαιρία ήρθε να φέρει ακόμα χειρότερες συνθήκες στην υπάρχουσα μειωμένη σοδειά, ακόμα και να μην μπορούν οι συνάδελφοι ρητινοκαλλιεργητές να έχουν πρόσβαση στα δάση, που είναι ο τόπος εργασίας τους. Ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις της επιδότησης που έχουν ψηφιστεί σταδιακά εδώ και χρόνια με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κτλ).

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΩΓΙΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών του Ν. Αττικής και Νήσων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για το ξαφνικό θάνατο, του συνάδελφου Ανωγιάτη Παναγιώτη (Πανάγος) στην σύζυγο του, στα παιδιά του και στους οικείους του.Ο συνάδελφος Πανάγος ακούραστος εργάτης, πρωτοπόρος εργαζόμενος – συνδικαλιστής μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «ΦΑΓΕ» και μέλος του κλαδικού συνδικάτου επί σειρά ετών διακρινόταν πάντα για τη μαχητικότητα και την ανιδιοτέλεια του. Ήταν πάντα παρών σε κάθε μικρή μα και μεγάλη μάχη του κλάδου αλλά και συνολικότερα του ταξικού εργατικού κινήματος. Η στάση, η δράση και οι συμβουλές του θα μας συντροφεύουν για πάντα και θα αποτελούν παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΠΛΑΙ ΓΙΟΥΝΙΚ ΑΕ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του κλάδου μας, σε όλο το λαό της Πάτρας, τις τρειςαπολύσεις συναδέλφων μας από την εταιρία ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε (COFFEE ISLAND) του γνωστού επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, Βαγγέλη Λιόλιου. Η εταιρία προχώρησε στις απολύσεις με την αιτιολογία, ότι τα κέρδη του επτάμηνου ήταν μειωμένα. Παρόλα αυτά, τον προηγούμενο μήνα, σε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 13% σε σχέση με το 2019 και 7% σε σχέση με το 2018, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για κολοσσιαίες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα τμήματα παραγωγής-αποθήκης.
Ανάμεσα στους συναδέλφους μας απολυμένους είναι και μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου μας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μαζί με συναδέλφους του, σε συνθήκες πανδημίας πρωτοστάτησε για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και συναδέλφων του.

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού. Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση. Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού. Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Για το ωράριο των super market

Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι μας στα super market, στις αποθήκες και στα γραφεία αυτών, εργάζονται καθημερινά με αυτοθυσία, χωρίς ρεπό, πέραν του ωραρίου τους και με αίσθημα ευθύνης για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι, οι μεγαλέμποροι βγάζουν τα πιο άγρια ένστικτα τους, για να ματώσουν εργαζόμενους και καταναλωτές.

Είναι αυτοί που έχουν θησαυρίσει τις τελευταίες μέρες, που σε αρκετές περιπτώσεις αισχροκερδούν και έχουν ανεβάσει τις τιμές, με την κάλυψη της κυβέρνησης. Είναι αυτοί που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη διασπορά του ίου με τα φαινόμενα που αντικρίσαμε όλοι τις προηγούμενες μέρες, με την απόκρυψη κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς, με το άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας και προφύλαξης.

Περισσότερα...

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Η επιδημία από τον νέο κορονοϊό (Covid-19) βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη παγκοσμίως. Οι εργασιακές σχέσεις είναι από τις πρώτες που επηρεάστηκαν από τα μέτρα που λήφθηκαν διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της διάδοσης της ασθένειας.

Ήδη έχουν εκδοθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση τρεις (3) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία περιέχονται τα πρώτα αυτά μέτρα:

1.- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 25-2-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020),
2.- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11-3-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α/11-3-2020) και
3.- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14-3-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020). Στις ΠΝΠ περιέχονται και διατάξεις που αφορούν άμεσα το σύνολο των εργαζομένων και δημοσίων υπαλλήλων της χώρας, είτε με τη θέσπιση ειδικών αδειών, είτε με την εισαγωγή μέτρων προστασίας της υγείας στην εργασία, είτε με την εισαγωγή ειδικού μηχανισμού στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, είτε με την εισαγωγή ευέλικτων μορφών εργασίας με μονομερείς εργοδοτικές αποφάσεις.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio