ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΝ Ν.Δ Κ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι ο κύριος Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι αφελής, θεωρούμε ότι συνειδητά έχει επιλέξει να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, όσο αφορά το άθλιο νομοσχέδιο για τα εργασιακά πού συζητείται στη Βουλή. Πιστός στις υπηρεσίες του προς τη μεγαλοεργοδοσία μίλησε στο Κοινοβούλιο για «σύγχρονο και αποτελεσματικό το εργασιακό περιβάλλον», για «την ανάγκη για περισσότερη ευελιξία, ώστε εργαζόμενοι και εργοδότες να συναποφασίζουν το πλαίσιο που τους εξυπηρετεί περισσότερο, αλλά και για καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής» κ.α,

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Η μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη έδωσε την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας. Ακούστηκε παντού το σύνθημα «Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!» Η μεγάλη απεργιακή συμμετοχή των εργαζομένων στον κλάδο των Ποτών – Τροφίμων κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και στην εργοδοτική τρομοκρατία, έβαλε τη βάση για κλιμάκωση του αγώνα, έδειξε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιπαλέψουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη Απεργία, την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 6μ.μ. στην πλ. Συντάγματος, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας.
Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Αγωνιστικά και με δυνατά συνθήματα «υποδέχτηκαν» τα μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη την Κυριακή 6/6, στο νοσοκομείο Ναυπλίου, διατρανώνοντας ότι «η δωρεάν Υγεία δεν παζαρεύεται με αγώνες, κατακτιέται και σιγουρεύεται» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και παιδεία, και όχι για καταστολή και τρομοκρατία».
Ο κ Β. Κοντοζαμάνης, βρέθηκε στο νομό για κυβερνητικές φιέστες και «εγκαίνια»... και για να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι παραμένουν εκτός κυβερνητικών προτεραιοτήτων οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση του επικουρικούπροσωπικού και η ενίσχυση των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας του νομού με τις αναγκαίες ΜΕΘ.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

 
Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!
Μετά από πολύ καιρό αφωνίας και απραξίας για τα ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους και το λαό μας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε, καλώντας σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τον «εορτασμό της Πρωτομαγιάς»!
Ας μην τους «αδικούμε», όμως! Όλο αυτό το διάστημα, που οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, παλεύουν απέναντι σε εργοδοσία και την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων προστασίας, για να μη γίνονται οι χώροι δουλειάς, χώροι διασποράς του κορονοϊού, που αγωνίζονται για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ορών εργασίας ενάντια στην εργοδοτική και κυβερνητική επέλαση και την καταστολή, αυτή η ηγετική ομάδα είναι πολύ απασχολημένη και δραστήρια στο διάλογο με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά επιτελεία.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Οι συνάδελφοι ρητινοκαλλιεργητές βρίσκονται για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες και την πολιτική της κυβέρνησης. Η πρόσφατη κακοκαιρία ήρθε να φέρει ακόμα χειρότερες συνθήκες στην υπάρχουσα μειωμένη σοδειά, ακόμα και να μην μπορούν οι συνάδελφοι ρητινοκαλλιεργητές να έχουν πρόσβαση στα δάση, που είναι ο τόπος εργασίας τους. Ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις της επιδότησης που έχουν ψηφιστεί σταδιακά εδώ και χρόνια με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κτλ).

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΩΓΙΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών του Ν. Αττικής και Νήσων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για το ξαφνικό θάνατο, του συνάδελφου Ανωγιάτη Παναγιώτη (Πανάγος) στην σύζυγο του, στα παιδιά του και στους οικείους του.Ο συνάδελφος Πανάγος ακούραστος εργάτης, πρωτοπόρος εργαζόμενος – συνδικαλιστής μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «ΦΑΓΕ» και μέλος του κλαδικού συνδικάτου επί σειρά ετών διακρινόταν πάντα για τη μαχητικότητα και την ανιδιοτέλεια του. Ήταν πάντα παρών σε κάθε μικρή μα και μεγάλη μάχη του κλάδου αλλά και συνολικότερα του ταξικού εργατικού κινήματος. Η στάση, η δράση και οι συμβουλές του θα μας συντροφεύουν για πάντα και θα αποτελούν παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΠΛΑΙ ΓΙΟΥΝΙΚ ΑΕ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του κλάδου μας, σε όλο το λαό της Πάτρας, τις τρειςαπολύσεις συναδέλφων μας από την εταιρία ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε (COFFEE ISLAND) του γνωστού επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ, Βαγγέλη Λιόλιου. Η εταιρία προχώρησε στις απολύσεις με την αιτιολογία, ότι τα κέρδη του επτάμηνου ήταν μειωμένα. Παρόλα αυτά, τον προηγούμενο μήνα, σε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 13% σε σχέση με το 2019 και 7% σε σχέση με το 2018, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για κολοσσιαίες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα τμήματα παραγωγής-αποθήκης.
Ανάμεσα στους συναδέλφους μας απολυμένους είναι και μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου μας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μαζί με συναδέλφους του, σε συνθήκες πανδημίας πρωτοστάτησε για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και συναδέλφων του.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio