ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΟΙ ΑΣΧΡΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ PFS (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOOD SERVICE) ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση της ομοσπονδίας καταγγέλει την εταιρεία PFS (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOOD SERVICE) η οποία επέδωσε εξώδικο προς την αναπληρωτή γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν Λάρισας. Το εξώδικο αναφέρει την συμμετοχή της συναδέλφισας στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) με θέμα «ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ». Η εν λόγω εταιρεία ζητάει με το εξώδικο να υπογράψει δήλωση μετάνοιας η συνάδελφος, ότι όσα ανέφερε στην διαδυκτικακή εκδήλωση δεν αφορούν την εταιρεία PFS. Η συναδέλφισα αναφέρθηκε γενικώς για τον κλάδο και δεν αναφέρθηκε καν στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Περισσότερα...

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η 8η Μάρτη είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. 111 χρόνια από την καθιέρωση της 8η Μάρτη σαν Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκα μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες του κλάδου μας αντιμέτωπες με την εργασιακή ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων Υγείας, την αύξηση των περιστατικών βίας σε συνθήκες εγκλεισμού, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ HEINEKEN

H Ομοσπονδία καταγγέλλει την απόφαση της Heineken να απολύσει 8.000 εργαζόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου, στις οποίες δραστηριοποιείται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο και απαιτούμε από την πολυεθνική να μην προχωρήσει στις απολύσεις και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας και της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο ξέσπασμα της οποίας ο COVID-19 λειτούργησε ως καταλύτης, η Heineken αποφάσισε να φορτώσει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους της και να απολύσει το 10% του παγκόσμιου προσωπικού της. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση και δεν πρέπει να την πληρώσουν με τις θέσεις εργασίας τους.

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΝΩΓΙΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΑΓΟΣ)

 Η διοίκηση της ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας, για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου μας Ανωγιάτη Παναγιώτη (Πανάγος), στην γυναίκα του Σταυρούλα και στα παιδιά του Μαρία και Γιώργο. Ο συνάδελφος Ανωγιάτης Παναγιώτης ξεχώριζε για την αγωνιστικότητα του, την αυταπάρνιση του, το ήθος του, την καλοσύνη του, ήταν μπροστάρης και μαχητής σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες της ομοσπονδίας και ευρύτερα του ταξικού εργατικού κινήματος.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε μας.

Περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ή ΑΝΑΚΑΜΨΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΕΠΩΔΥΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες
Όλο το προηγούμενο διάστημα η Ομοσπονδία και τα ταξικά συνδικάτα που είναι στην δύναμη της δεν ανέστειλαν τον αγώνα, καλώντας τους εργαζόμενους από την πρώτη στιγμή να μείνουν δυνατοί, να μην υποκύψουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να επιβάλουν γενικό σιωπητήριο. Αντίθετα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας και του εισοδήματος μας.
Οι τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, η χρόνια υποχρηματοδότηση της Υγείας και Πρόνοιας εμφανίζονται με τραγικό τρόπο σήμερα. Το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης προσπαθεί να κρύψει την τραγική ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ για την εξέλιξη της πανδημίας και να φανερώσει την διαχρονική επιδίωξή τους: την μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα.

Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21/1/2021 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν την Πέμπτη 21 Γενάρη 2021, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, στην ημέρα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που για μια ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας φέρνει η κυβέρνηση.

Η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην Παιδεία δεν είναι τυχαία, έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας, που αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία εκμεταλλεύονται οι εργοδότες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο έπακρο, για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Οι ταξικοί φραγμοί στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης, στα Πανεπιστήμια, θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων που έχει ανάγκη η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΓΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΓΑΤΙΖΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ.

Ένα χρόνο πριν, οι βασικοί μέτοχοι της ΦAΓE, συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου αναφερόμενοι στο μέλλον της επιχείρησης, ανέφεραν ότι εδώ και καιρό κάνουν πράξη το "business is business" και παρά τους όποιους συναισθηματισμούς, αποφασίζουν πλέον με γνώμονα το καλό του ομίλου και τις προοπτικές αυτού. Στις προοπτικές του ομίλου Φιλίππου , δηλαδή το αβγάτισμα των κερδών τους δεν χωράει πλέον ο συνάδελφος Δ.Τ που η εργοδοσία της ΦΑΓΕ αποφάσισε να τον απολύσει μετά από 20 χρόνια δουλειάς λόγο ενός ανθρωπινού τεχνικού λάθους, ρίχνοντας τον στον καιάδα της ανεργίας. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Σήμερα είναι ο συνάδελφος Δημήτρης , αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio