ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 19:00, ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα. Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα μετις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν καταγγελίες από συναδέλφους για ανεπαρκή μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου από τον κορονοϊό και επιπλέον μια άγρια επίθεση που εξελίσσεται γύρω και πάνω στις εργασιακές σχέσεις. Η πραγματική κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη κι έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας των εργαζομένων τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι για τους τύπους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ,το ΣΕΠΕ, υπολειτουργούν και λόγω της υποστελέχωσης ενώ τώρα είναι και με προσωπικό ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας επιτόπιος έλεγχος και η όποια παρέμβαση να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συστάσεις.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Δ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALLUMINCO

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καταγγέλλουμε την παράνομη τρομοκρατική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας από την εργοδοσία της ALLUMINCO. Η συγκεκριμένη εταιρεία παραβιάζει ακόμα και τα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα που υποτίθεται πως προστατεύει ακόμα η νομοθεσία και απολύει με το έτσι θέλω συνδικαλιστές.

Περισσότερα...

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
H Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας έχοντας απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία. Τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη σε επικοινωνιακούς μηχανισμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας και έστειλαν μαζί με τους φοιτητές και άνεργους, παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!».

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗNΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΙΣ 10:30 πμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση. Το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσει περιέχει:

• 10 – 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα – πολλές από αυτές απλήρωτες
• Αύξηση των "νόμιμων" υπερωριών στις 150 ώρες – 30 ώρες με 20% λιγότερη προσαύξηση
• Επέκταση της κατάργησης της Κυριακής αργίας
• Τηλεργασία χωρίς όρια – καταργώντας την υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει εξοπλισμό
• Απελευθέρωση απολύσεων – ακόμα και όσων θα κρίνονται παράνομες ή/και καταχρηστικές
• Νέα εμπόδια στην απεργία που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα
• Ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων – κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας καταγγέλλει σε όλο τον κλάδο και την εργατική τάξη, την μεθόδευση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει και να απαγορεύσει την απεργία που έχει προκηρυχτεί στις 10 Ιουνίου σε όλη την χώρα από τα συνδικάτα. Κυβέρνηση και εφοπλιστές ματαιοπονούν ότι θα αποδεχτούμε να ζούμε ως σκλάβοι. Ματαιοπονούν ότι αυτές οι αυταρχικές πρακτικές και μεθοδεύσεις θα μας φοβίσουν. Τους δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και ελευθερίες μας. Άλλωστε το δίκιο της εργατιάς, για να ζήσει και να απολαύσει όλα τα αγαθά που παράγονται σήμερα και τα καρπώνονται μια δράκα μονοπωλιακοί όμιλοι, είναι αδιαμφισβήτητο και έτσι θα γίνει.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFIA (ΕΒΓΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμική απάντηση στην επίθεση που κάνει η κυβέρνηση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζοντας την αντεργατική της πολιτική, παρουσίασε μέσω του υπουργού Εργασίας κ.Χατζηδὰκη το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα, που στην ουσία διαλύει την ζωή μας, φέρνοντας τεράστιες ανατροπές. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, δίνοντας χαριστικές ρυθμίσεις στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ικανοποιώντας τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ για πλήρη εργοδοτική ασυδοσία.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/06 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 10:30 ΑΡΓΟΣ
Είναι ώρα μάχης για τους εργαζόμενους. Δεν θα παραδώσουμε τις ζωές μας για χατίρι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας.
Η κυβέρνηση καταργεί τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και βάζει περισσότερα εμπόδιαστο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.Ατέλειωτες υπερωρίες, ωράριο λάστιχο, απλήρωτη δουλειά, απολύσεις προβλέπει το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio