ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 19:00, ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα. Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα μετις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν καταγγελίες από συναδέλφους για ανεπαρκή μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου από τον κορονοϊό και επιπλέον μια άγρια επίθεση που εξελίσσεται γύρω και πάνω στις εργασιακές σχέσεις. Η πραγματική κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη κι έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας των εργαζομένων τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι για τους τύπους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ,το ΣΕΠΕ, υπολειτουργούν και λόγω της υποστελέχωσης ενώ τώρα είναι και με προσωπικό ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας επιτόπιος έλεγχος και η όποια παρέμβαση να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συστάσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Δ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALLUMINCO

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καταγγέλλουμε την παράνομη τρομοκρατική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας από την εργοδοσία της ALLUMINCO. Η συγκεκριμένη εταιρεία παραβιάζει ακόμα και τα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα που υποτίθεται πως προστατεύει ακόμα η νομοθεσία και απολύει με το έτσι θέλω συνδικαλιστές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΒΓΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Από σήμερα Δευτέρα 13/09 η κυβέρνηση εφαρμόζει τα νέα μέτρα για την πανδημία που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να εισέλθουν στον χώρο εργασίας θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον COVID-19, αλλιώς δεν θα μπορούν να εισέλθουν χάνοντας έτσι το μεροκάματο. Θα πρέπει να πραγματοποιούν ένα rapid τεστ την εβδομάδα σε διαγνωστικό κέντρο με κόστος 10 ευρώ, το οποίο θα το πληρώνουν από την τσέπη τους. Δηλαδή 40 ευρώ τον μήνα, χρήματα που δεν περισσεύουν από κανέναν. Ουσιαστικά τα μέτρα της κυβέρνησης στόχο έχουν τον εξαναγκασμό των πολιτών ώστε να κάνουν το εμβόλιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST

Με το τέλος της διάθεσης δωρεάν selftest αρκετοί συνάδελφοι θα αναγκαστούν να δαπανήσουν σημαντικό ποσό για πραγματοποίηση rapidtest.
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν φυσιολογικό επειδή δήθεν είναι δική τους ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο φόβος μεγάλου αριθμού εργαζομένων, πηγάζει πρώτα και κύρια από την αναξιοπιστία εργοδοτών, κυβέρνησης και φαρμακευτικών εταιρειών. Αντί λοιπόν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ας φροντίσουν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και την πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από το θέμα. Ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν είναι πανάκεια και δεν φτάνει από μόνος, του χωρίς άλλα μέτρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15/09/2021 18:30 – ΚΤΙΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συνεχίζουμε την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας
Στηρίζουμε την κινητοποίησή τους στην περιφέρεια την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00

Το σωματείο μας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, μαζί με τα σωματεία Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και Συνδικάτο Μετάλλου Ν.Ευβοίας, από τη πρώτη στιγμή της καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια καλέσαμε σε οργάνωση της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους, σε στήριξη του αγώνα για να μείνουν στον τόπο τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENICQUALITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι σύμφωνα με νομοθεσία, όποιος συνάδελφος είναι ανεμβολίαστος από τη Δευτέρα 13/9 για να εισέλθει στο χώρο εργασίας θα πρέπει να προσκομίζει βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον covid19. Ζητάμε να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων για αυτούς τους ελέγχους και να μην αποτελέσει η πανδημία άλλοθι για επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα ή καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτοί οι έλεγχοι να διενεργούνται στο χώρο δουλειά, όπως έχει ξαναγίνει, με οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Η περίοδος που προηγήθηκε σημαδεύτηκε από πυκνές εξελίξεις και ένταση της επίθεσης στην ζωή και στα δικαιώματά μας. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο από την πολιτική που βάζει τις ανάγκες μας στην μέγγενη του κριτηρίου «κόστους κι οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με τον Νόμο Χατζηδάκη χτυπήθηκε το 8ωρο με την καθιέρωση της 10ωρης εργασίας , μετατράπηκε η Κυριακάτικη αργία σε σπάνια εξαίρεση. Καταργήθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και θεσμοθετήθηκε η απελευθέρωση των απολύσεων. Με την τηλεργασία επιβλήθηκε η δουλειά χωρίς όρια και παράλληλα μπήκαν νέα εμπόδια στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων και των σωματείων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, προχθές ψήφισαν νομοσχέδιο που παραδίδει τα αποθεματικά της Επικουρικής Ασφάλισης στο τζογάρισμα και στα αρπακτικά των ασφαλιστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σεπτέμβριος 2021