ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2020 07:29
Την Δευτέρα, 21 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, πραγματοποίησαν μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στο Ναύπλιο. Κατατέθηκε κοινό υπόμνημα στα τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεώρησης Ασφάλειας &Υγείας, το οποίο καταγγέλλει την πλήρη απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών από τους χώρους δουλειάς κατά το διάστημα της πανδημίας και επισημαίνει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Με την παρέμβαση τους τα σωματεία τόνισαν ότι η μεγάλη διασπορά του ιού είναι στους χώρους εργασίας, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» από τους εργοδότες. Επίσης η εντατικοποίηση της εργασίας, τα ατέλειωτα ωράρια και τα σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αυξάνουν ταεργατικάατυχήματα, με αποτέλεσμα τραυματίες και νεκρούς συναδέλφους.
Η μείωση των ελέγχων κατά 30% σε καιρό πανδημίας και οι υποστελεχωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν ότι η κυβέρνηση και το κράτος,δεν έχουν προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Για το μόνο που κόπτονται είναι η κερδοφορία των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
