ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 12:46

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Όλοι στα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη 2017
Συνάδελφοι, για μια ακόμα φορά παρακολουθούμε το γνωστό σίριαλ της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών. Και οι δύο είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, απέναντι από τους εργαζόμενους. Όλα δείχνουν ότι και αυτή τη φορά θα καταλήξουν σε νέο γύρο σκληρών μέτρων σε βάρος μας.
Για μια ακόμα φορά στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων, ετοιμάζουν νέα εκτόξευση της φοροληστείας, νέο τσάκισμα συντάξεων, δικαιωμάτων κ.α.


Συνάδελφοι και συναδέλφισες, μέσα από συνεχείς συγκρούσεις αλλά και εύθραυστες συμμαχίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, οι κυβερνήσεις τους, οι διακρατικοί τους οργανισμοί, επιδιώκουν την με κάθε τρόπο επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν και τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσμένουν απολύτως τίποτα, όπως τίποτα δεν ωφελούνται οι εργαζόμενοι στις χώρες που υπάρχει ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες από μια καλή διαπραγμάτευση, που στην πραγματικότητα γίνεται για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, ώστε να βγει περισσότερο κερδισμένο. Στο κομμάτι που αφορά τα μέτρα επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία, κάτι που φαίνεται και από τα ίδια ή παρόμοια που επικρατούν στα εργασιακά και στις άλλες χώρες.
Κανείς δεν πρέπει συμβιβαστεί με την βασανιστική ζωή που σχεδιάζουν για μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Σήμερα, πραγματικά υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό πρέπει να γίνει το περιεχόμενο της πάλης όλων των εργαζομένων.
Συσπείρωση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την ομοσπονδία, με το ΠΑΜΕ, για να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής. Ενάντια στην λογική του μικρότερου κακού, της ταξικής συνεργασίας, τη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργεί ο κυβερνητικός –εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι εργατοπατέρες στην ΓΣΣΕ αλλά και ορισμένες δυνάμεις στον κλάδο μας. Αυτοί κάθε μέρα δίνουν εξετάσεις στην εργοδοσία για το με ποιους τρόπους θα βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και πάλη των εργαζομένων.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΘΗΝΑ 6.30ΜΜ